Durerea provocata de boala Crohn

Boala Crohn este o inflamatie cronica a peretelui intestinal. Durerea asociata cu boala Crohn este consecinta acestei inflamatii.
Tratamentele initiale pentru boala Crohn in principiu doar abordeaza aceasta inflamatie. Este esentiala aceasta abordare, dar in acelasi timp, nu poate fi ignorata importanta unui plan complet de nutritie pentru boala Crohn.
Diareea si apetitul redus pot rezulta in scaderi in greutate, malnutritie si probleme de crestere la copii. Pe langa acestea, o persoana poate suferi si de anemie, datorita sangerarii rectale si intestinale.
Boala Crohn poate avea perioade lungi de remisie, pentru ca apoi sa erupa din nou brusc. Cu toate acestea, putem beneficia de unele alimente si medicamente fara prescriptie care sunt disponibile si asociate cu aceste eruptii ale bolii.
Dar este important sa tinem cont ca nu este neaparat necesar ca acele cauze care duc la eruptii ale bolii Crohn in cazul unei persoane sa fie responsabile si in cazul altei persoane. In consecinta, o dieta adecvata in alimentatie si o „dieta” a simptomelor se pot dovedi foarte avantajoase si eficiente pentru cei care sufera cu boala Crohn. Prin aceste metode, acestia pot tine o evidenta a cauzelor eruptiilor bolii in cazul lor, reducand astfel durerea cauzata de boala Crohn.
Atata timp cat o persoana sufera cu boala Crohn, nu conteaza daca simptomele sunt sau nu mentinute sub control. Este chiar esential pentru un bolnav cu boala Crohn sa aibe un plan Crohn de nutritie.
Totodata, un bolnav cu boala Crohn va trebui sa faca anumite schimbari in planul sau de nutritie, schimbari necesare atunci cand apar durerea si simptomele provocate de boala Crohn.
Pentru un bolnav cu boala Crohn, este foarte important sa fie in permanenta bine hidratat, dar necesitatea unei bune hidratari devine obligatorie atunci cand apare diareea. Astfel, o persoana ar trebui sa consume cel putin 8 pahare de apa in fiecare zi. Apa imbuteliata este de preferat fata de apa de la robinet, in care s-au gasit urme de clor sau alte chimicale, care ar putea agrava simptomele manifestate de boala Crohn.
In absenta durerii si simptomelor provocate de boala Crohn, ar trebui marit aportul de fibre in alimentatie.
Cu toate acestea, laptele si lactatele pot fi cauza unor eruptii ale bolii in cazul celor intoleranti la lactoza.
In prezenta durerii si simptomelor pentru boala Crohn, sunt recomandate mese frugale la intervale scurte, altele decat dieta slaba in carbohidrati si bogata in proteine. Se crede ca acest tip de alimente ajuta in unele cazuri la reducerea simptomelor pentru boala Crohn. Grasimea insa trebuie evitata in totalitate.
In ceea ce priveste medicamentele fara prescriptie, ca de pilda analgezicele pentru boala Crohn, doctorii recomanda Tylenolul (paracetamol) sau un echivalent genetic. Este interzis consumul de aspirina, deoarece se crede ca irita mucoasa tractului digestiv.
In cele din urma, putina grija si constiinciozitate se pot dovedi cu adevarat utile in reducerea durerii si simptomelor cauzate de boala Crohn.